547828388708201

Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen voor de automaat

Auto Rijbewijs Automaat wel of niet

Auto Rijbewijs Automaat, Wie wel en wie niet?
Eigenlijk is een automaat prima voor iedereen maar speciaal voor mensen die het lastig vinden om meer dingen tegelijk te doen adviseren wij, als autorijschool te gaan lessen in onze automaat. Daarnaast is het zo dat een eventuele lichamelijke handicap met een automaat geen handicap meer hoeft te zijn voor autorijles.

Hoe is de automaat in korte tijd zo populair geworden?Automaat rijles

Terwijl vroeger door veel mensen werd gelachen om een automaat, worden er nu steeds luxere auto`s op de markt gebracht met een automaat. Juist in deze tijd kijken steeds meer mensen van alle leeftijden naar deze comfortabele manier van autorijden. Bedenk dat het hier gaat om puur het gemak, de rust, het comfort en daarnaast ook nog het verbruik spelen een belangrijke rol.

Mag ik met mijn rijbewijs B automaat ook in een schakel-auto rijden?

Nee dit mag niet. Als je alsnog je rijbewijs B schakel-auto wilt hebben, dan moet je opnieuw examen afleggen bij het CBR.

Wij geven onze automaatrijlessen in de hele Zaanstreek, Purmerend, Amsterdam-Noord, Landsmeer, Den Ilp, Purmerland en de Beemster met een Peugeot 107, een veilige auto die van alle gemakken is voorzien en word door alle leerlingen als zeer plezierig en overzichtelijk ervaren. Wil jij ook jouw rijles in een automaat?

Met een handicap veilig aan je rijles beginnen.

Bij de rijbewijsgigant zijn we voorstander om iedereen op te leiden voor het rijbewijs zolang de verkeersveiligheid hierdoor niet in gevaar komt, om dit te kunnen garanderen heeft de minister strikte regels gesteld waar wij ons graag bij aansluiten. Als het voor jou allemaal klopt binnen deze regels gaan wij met giga enthousiasme aan de slag om jou te laten slagen voor je rijbewijs.
Deze brochure behandelt hoe je het rijbewijs kunt halen of kunt houden als er twijfels zijn over je rijgeschiktheid.

 • Nooit meer schakelen
 • Alle tijd voor autorijden
 • Met of zonder handicap
 • Aangepast toch je rijbewijs
 • Minder lessen nodig
 • Geen schakelstress op je examen


  Medische beperking:
  Om een auto veilig en verantwoord te kunnen besturen, dien je deze zelfstandig te kunnen bedienen. In een aantal gevallen kunnen medische beperkingen hierbij een belemmering zijn. Er zijn diverse aanpassingen aan een auto mogelijk, waarbij autorijden voor mensen met een beperking toch binnen handbereik kan komen.

  Autorijden en autisme

  De instructeurs bij Rijbewijsgigant.nl zijn getraind voor het omgaan met mensen met autisme. Ook voor het rijden met autisme in een schakelauto ben je bij onze Rijschool aan het juiste adres.

  Moeilijk lerend / leerachterstand

  Autorijden kan voor mensen met een leerbeperking een hele hindernis zijn. Toch kan door middel van de juiste rijlessen het rijden in een motorvoertuig en het omgaan met het verkeer worden aangeleerd. Meer informatie, een vrijblijvend intakegesprek of een proefles rijden?

  Motorische beperkingen

  Kun je een been, arm of andere ledematen niet of slechts beperkt gebruiken? Dan zijn hiervoor diverse aanpassingen verkrijgbaar waarmee autorijden mogelijk wordt gemaakt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  Overige medische beperkingen

  Er zijn vele medische beperkingen, waarmee autorijden toch mogelijk kan worden gemaakt. Soms hoeft er niet eens een aanpassing van het motorvoertuig plaats te vinden. Voor diverse medische situaties heeft het CBR een bepaalde richtlijn uitgeschreven. Voor andere medische bijzonderheden zal er individueel worden bepaald in samenspraak tussen kandidaat, CBR en rijschool wat de mogelijkheden zijn. Graag willen wij met jou meedenken en de mogelijkheden bespreken. ยป download: Met een handicap veilig achter het stuur

  Wil jij dit ook, waar wacht je nog op, klik op de info hiernaast..

  Neem contact op voor meer info

  Bel ons op 075-6707315 of gebruik onderstaand formulier: