Page content

Faalangst? Hoezo kun je dan niet je rijbewijs halen? Cynthia bewijst van wel.

article content

Faalangst? Hoezo kun je dan niet je rijbewijs halen? Cynthia bewijst van wel.

Onze Cynthia scoorde gewoon het rijbewijs.

 

Leven met faalangst is niet een prettige bezigheid maar het hoeft voor het rijbewijs zeker geen probleem te zijn.

Cynthia uit Westzaan heeft bewezen dat ook zij gewoon recht heeft op een relaxed rijexamen bij het CBR.  Wij van de Rijbewijsgigant hebben instructeurs die zich hebben gespecialiseerd in lesgeven aan mensen met faalangst, ben jij dan zo anders? Welnee, duizenden mensen hebben faalangst.

Test ons gewoon uit, dan weet je het.

 

Cynthia gefeliciteerd meissie.

Roel van der Wielen

Rijbewijsgigant.nl

 

Faalangst Rijles / Examen.

 •  Voor wie geschikt? Als je faalangst hebt voor examens

  Wat is er anders aan het faalangstexamen?
  Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

 • Leeftijd? Vanaf 17 jaar

  Slaag je vóór je 18e?
  Dan mag je tot je 18e rijden als er een coach naast je zit. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive. De begeleiderspas kost geld.

 • Welke taal is mogelijk?
  • Nederlands.


  Andere taal

  Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Je moet dan zelf voor een tolk zorgen. Door de vertaling is het effect van de faalangstaanpak mogelijk iets minder.

 • Wat wordt getoetst? De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
  • je beheersing van de auto
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • verrichtingen
 • Duur.   80 minuten ( inclusief de examenrit van ongeveer 35 minuten.

Faalangst examen filmpje.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
ZondagGesloten

 

Hoofdkantoor Rijbewijsgigant Zaandam

Oostzijde 393
Zaandam 1508ER
Nederland
Telefoon: 075-6707315
E-mail: info@rijbewijsgigant.nl
URL:
BTW nummer: NL188725556B02
Kamer van Koophandel nummer: 34258915

 

 

Faalangst kan zowel positief als negatief zijn. Bij positieve faalangst presteert men juist extra goed wanneer men gestresst is. Terwijl bij negatieve faalangst het stressniveau te hoog is om nog te kunnen presteren. Daarnaast is faalangst in 3 groepen te verdelen:

 • Cognitief: doordat men te zenuwachtig is kan men niet meer teruggrijpen op de kennis en kunde die men reeds verworven heeft;
 • Sociaal: wat zullen anderen denken?
 • Motorisch: blokkeren van praktische vaardigheden.

Faalangst en perfectionisme gaan helaas prima samen. Deze groep wil rijden zoals het hoort en verwacht dat anderen zich ook aan de ( verkeers )regels houden. Wanneer dit niet gebeurt en ze zelf ook niet kunnen rijden zoals het hoort, maakt dat onzeker en angstig en kan het leiden tot rijangst.

Wanneer heb je faalangst voor het rijexamen?

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een (rij)examen. Dat is normaal. Het kan je juist stimuleren om goed te presteren. Je bent scherp door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig. Maar dat hoeft geen faalangst te zijn. Je spreekt pas van faalangst voor het rijexamen als je onder druk van dat ene uurtje bezwijkt. Bijvoorbeeld door een black-out, of door fouten die je tijdens je rijlessen nooit maakte.

Er is geen sprake van rijexamenangst als je zenuwachtig bent doordat je nog niet helemaal klaar bent voor het examen. Bijvoorbeeld omdat je eigenlijk te weinig rijlessen hebt gehad. Of omdat je geen klik had met je rijinstructeur. Besteed daarom genoeg aandacht aan het vinden van een goede rijschool en rijinstructeur. Tips daarvoor krijg je op deze website en via www.rijschoolgegevens.nl.

Er is ook geen sprake van faalangst voor het rijexamen als je last hebt van angst als karaktereigenschap/persoonlijkheidsstoornis. Op internet vind je hier veel informatie over, onder andere op www.faalangst.nl .  Daar vind je een test die meet of je hieraan lijdt; en wat je er dan aan kunt doen.

Uiteraard heeft onze instructeur ook nog andere tests om samen met jou uit te zoeken of jij faalangstig bent.

Comment Section

0 reacties op “Faalangst? Hoezo kun je dan niet je rijbewijs halen? Cynthia bewijst van wel.

Plaats een reactie


*