arrow_drop_up arrow_drop_down

Gaat de Iphone ons rijbewijs overbodig maken?

Wordt een fysiek rijbewijs dan vervangen door het iPhone-rijbewijs?

De Wallet-App van iOS biedt automobilisten de mogelijkheid om een digitale versie van het rijbewijs op te slaan. Britse automobilisten krijgen als eerste de mogelijkheid om een kopie van het rijbewijs in de Wallet-App te bewaren. Wordt een fysiek rijbewijs dan vervangen door het iPhone-rijbewijs? Gaat de Iphone ons rijbewijs overbodig maken?

Apple Wallet is de opvolger van Passbook en werd samen met iOS 9 geïntroduceerd. De app is voornamelijk bedoeld om betaalpassen voor Apple Pay in te bewaren, maar kan ook andere passen zoals instap­kaarten, concert kaartjes, korting bonnen en klanten­kaarten bevatten.

Iphone-rijbewijs

De Britse overheid en de Driver Vehicle Licensing Agency willen nu graag een proef opzetten, waarbij je voortaan ook je rijbewijs in je digitale portemonnee kunt stoppen. Er is al een prototype gemaakt en getoond. Het voordeel van een digitale rijbewijs is dat men deze niet kan kwijtraken. Daarnaast heb je een digitale rijbewijs altijd bij de hand. Het nadeel blijft toch veiligheid, maar hier wordt flink aan gewerkt door iOS.

Veiligheid staat voorop

Topman Oliver Morley heeft op zijn Twitter-account een foto van het prototype geplaatst. Hij benadrukt dat het om een test gaat, het rijbewijs in Apple Wallet een toevoeging op de fysieke pas is en veiligheid voorop staat. Er is nog geen daadwerkelijke datum vastgesteld voor de introductie van het Iphone-rijbewijs. Of meerdere Europese landen het Britse voorbeeld volgen is onduidelijk, dit lijkt een ontwikkeling die Europees aangepakt kan worden.

Dus de vraag blijft: Gaat de Iphone ons rijbewijs overbodig maken?

Bron:

Over de schrijver
Rijcoach / directeur Rijbewijsgigant.nl
Reactie plaatsen

Rijbewijsgigant cookies