547828388708201

Page content

Hoelang is mijn theorie certificaat geldig bij het CBR?

Hoelang is mijn theorie certificaat geldig bij het CBR?

Theorie en de geldigheid

CBR Hoofdkantoor

Het theorie-examen doen is verplicht. Wanneer je eenmaal je Theoriecertificaat hebt, dan is dit theoriecertificaat geldig voor anderhalf jaar. Is je theoriecertificaat verlopen en heb je nog geen rijbewijs? Dan moet je opnieuw theorie-examen doen bij het CBR.

Theoriecertificaat geldig voor 1,5 jaar

De geldigheid is met een half jaar verlengd aangezien het project 2toDrive  van start is gegaan. Hierdoor mag jij al met 16,5 jaar gaan lessen.  Het theorie mag je al met 16 jaar halen.

Theorie-examen

Vanwege de verlengde geldigheid van het theoriecertificaat hoeven kandidaten mogelijk niet opnieuw theorie-examen te doen om een praktijkexamen af te leggen. De betreffende kandidaten die inmiddels een nieuw theorie-examen hebben gereserveerd, ontvangen hierover een e-mail van het CBR. Hierin bieden wij hen de mogelijkheid het gereserveerde theorie-examen te annuleren. Het examengeld krijgen zij dan volledig terug.
Als voorbeeld: is een kandidaat op 2 mei 2011 geslaagd voor zijn theorie-examen, kan hij op 1 november 2012 nog praktijkexamen doen. Vanaf 2 november 2012 kan dat niet meer, omdat de geldigheid van anderhalf jaar dan is verlopen voor het theoriecertificaat.
Autorijschool Krommenie Rijbewijsgigant

Comment Section

1 reactie op “Hoelang is mijn theorie certificaat geldig bij het CBR?


Door Sandra op 5 april 2017

Wat zijn de mogelijkheden voor een mondeling examen, heb daar wel eens wat over gehoord.

Plaats een reactie


*