Ideal. Gemak voor leerling en Instructeur
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ideal. Gemak voor leerling en Instructeur

Het is zover, Bij de Rijbewijsgigant.nl kun je nu ook gewoon betalen met ideal..

Bij een betaling met iDEAL hoef jij als leerling niet meer een bedrag, rekeningnummer of factuurnummer meer in te voeren. De betaling wordt automatisch in de administratie verwerkt. dus gemak voor jou en voor ons.

 

Uit een analyse van onze softwareleverancier Dation onder tweehonderd aangesloten rijscholen blijkt dat het aantal maandelijkse betalingen is gestegen van 716 in 2014 naar maar liefst 2.924 in 2016. Rijbewijsgigant-directeur Roel van der Wielen stimuleert rijschoolhouders van deze betalingswijze gebruik te maken: “Het werkt efficiënt, veilig en het geeft een vertrouwd gevoel richting de klant.”

 

Ook landelijk gezien groeit iDEAL. Het totaal aantal betalingen in Nederland nam vorig jaar met 27,3 procent toe ten opzichte van 2015. “Toch zijn er nog steeds rijscholen met tien lesauto’s die contant afrekenen”, zegt Roel. “De rijinstructeurs moeten dan op een A4-tje de betalingen bijhouden, dat papiertje geven ze dan door aan een medewerker op kantoor en die moet dan weer alles in de kasboeken verwerken. Dit zorgt voor veel extra handelingen, veel kans op fouten en daardoor veel onnodige kosten.”

Bovendien brengt het contant afrekenen ook risico’s met zich mee voor de rijinstructeur; er is immers veel geld aanwezig in de lesauto. “Het betalen via iDEAL geeft een moderner en vertrouwder gevoel voor de klanten.”

Gemak voor leerling en Instructeur.

Ook ten opzichte van internetbankieren heeft iDEAL voordelen. “Geld overmaken via internetbankieren kost veel tijd en de kans op fouten is groot. Vaak wordt het factuurnummer niet ingevuld of gaat er iets mis bij het invoeren van het bedrag of het rekeningnummer. Vervolgens moet de rijschool zelf alles weer handmatig in het kasboek zetten.” Bij een betaling met iDEAL hoeft de klant niet meer een bedrag, rekeningnummer of factuurnummer meer in te voeren. De betaling wordt automatisch in het kasboek verwerkt en is ook direct gekoppeld aan de juiste debiteur en factuur.

 

Administratie koppelen aan iDeal

Binnen de rijschoolsoftware van Rijbewijsgigant.nl is een handige koppeling met iDEAL beschikbaar. Instructeurs kunnen vanuit Rijbewijsgigant Dashboard eenvoudig via de email hun facturen verzenden. Deze facturen zijn automatisch voorzien van een betaalknop waarmee leerling of ouder direct het openstaande bedrag kan voldoen. De succesvolle betaling wordt direct aan de klant bevestigd en de administratie in Rijbewijsgigant admin is automatisch bijgewerkt.

 

Klassikaal-theorie-opleiding-scooter-zaandam

 

Over de schrijver
Rijcoach / directeur Rijbewijsgigant.nl
Reactie plaatsen

Rijbewijsgigant cookies