Page content

Van rijschool veranderen? Trek je machtiging in.

Van rijschool veranderen? Trek je machtiging in.

Van rijschool veranderen

Het kan gebeuren dat je naar de Rijbewijsgigant.nl wil en dus van rijschool wilt veranderen omdat die andere  rijschool niet bevalt. Omdat je er niet uitkomt met een klacht. Of om een andere reden, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of ergens anders gaat studeren. Het is mogelijk om van rijschool te switchen.

Maar hoe zit het dan met de aanvraag van je theorie-examen en rijexamen?

  • Bij het wisselen van rijschool gaat het theorie-examen gewoon door als je dat zelf hebt gereserveerd
  • Als je rijschool het theorie-examen heeft gereserveerd of aangevraagd, is het niet mogelijk de reservering van dit examen mee te nemen naar een andere rijschool. De nieuwe rijschool kan dan geen theorie-examen voor jou reserveren. Overleg in dit geval met je oude rijschool
  • Een al gereserveerd rijexamen kan niet doorgaan als je van rijschool verandert. Je kunt de examentijd niet ´meenemen´ naar de nieuwe rijschool. Overleg met je oude rijschool of je eventueel gemaakte kosten terug kunt krijgen.

Om te zorgen dat de aanvraag van je examens goed verloopt bij het wisselen van rijschool, zorg je dat je zelf de machtiging van de rijschool intrekt. Daarna machtig je de nieuwe rijschool bij het CBR.

De machtiging voor de rijschool intrekken

Als je oude rijschool nog geen rijexamen voor jou heeft gereserveerd, dan kun je de machtiging meteen intrekken via Mijn CBR. Daarna kun je je nieuwe rijschool machtigen om een examen voor je aan te vragen. Hiervoor betaal je geen administratiekosten bij het CBR.

Als je oude rijschool al wél een rijexamen voor jou heeft gereserveerd, kan dat niet doorgaan als je van rijschool verandert. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe rijschool een rijexamen voor je kan reserveren, neem je de volgende stappen:

  1. Stuur een verzoek naar het CBR om je gereserveerde praktijkexamen te annuleren. Doe dit minimaal twee weken voor het examen. Dit kan digitaal via het contactformulier. Of je stuurt een brief naar CBR divisie Rijvaardigheid, Postbus 4046, 6803 EA Arnhem.
  2. Binnen een week ontvang je van het CBR bericht dat het gereserveerde examen geannuleerd is. Je trekt dan via Mijn CBR de machtiging van je oude rijschool in.
  3. Machtig je nieuwe rijschool via Mijn CBR. Hiervoor betaal je geen administratiekosten bij het CBR. Hoe de oude rijschool hiermee omgaat, vind je – als het goed is – in de les-overeenkomst.

Ik heb een klacht over mijn rijschool, hoe kan ik van rijschool veranderen?

Heb je een klacht over je rijschool of rij-instructeur? Bespreek dit dan eerst met je rijschool.

 

Bron: CBR.

Tips voor verandering van je rijschool naar de Rijbewijsgigant.

Kies voor Rijbewijsgigant.nl rijschool waar ze gespecialiseerde instructeurs hebben kies voor de rijbewijsgigant.nl

 

Hoofdkantoor Rijbewijsgigant Zaandam

Oostzijde 393
Zaandam 1508ER
Telefoon: 075-6707315
E-mail: info@rijbewijsgigant.nl
URL:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
ZondagGesloten

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Van rijschool veranderen? Trek je machtiging in.

Plaats een reactie


*