Page content

Caravan Training

caravan2Nederland is het land van de campeerliefhebbers. Fijn een weekje naar de Veluwe of een paar weken naar Duitsland of België… Nu gaat er toch niets boven de vrijheid, maar dan wel met ons eigen huis op wielen.  Hoe beter u met uw caravan kunt rijden, hoe meer u op de bestemming zult uitrusten.

Het sturen – en met name het manoeuvreren – is niet altijd makkelijk . Goed kunnen manoeuvreren betekend zeker van jezelf zijn, minder kans op beschadigingen en dus ook meer genieten van de caravan!

Heeft u nog nooit met een caravan gereden, dan kunt u van tevoren beter een paar keer goed oefenen. Veel caravanbezitters hebben moeite met manoeuvreren. Beter omgaan met uw eigen caravan kunt u leren bij Rijbewijsgigant.nl

Voor wie is deze training bestemd:

Caravanners die beginnen met kamperen, caravanners die een aanrijding hebben meegemaakt en voor caravanners die moeite hebben met manoeuvreren.

Leren manoeuvreren met uw caravan.

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden, vast rijden en moeten omdraaien… als dat nog kan tenminste! Als simpel omdraaien niet lukt moet u achteruit rijden, insteken en keren.

U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. De oefeningen zijn o.a. recht achteruit rijden, rechterbochten achteruit rijden en linkerbochten achteruit rijden.

Met een juiste spiegelafstelling en een goede kijkhulp ben je er nog niet. Op de training leert u dat er nog meer bij komt kijken.

Rechterbochten zijn het moeilijkst en dus het gevaarlijkst. Het zicht is minder dan bij een linkerbocht achteruit. Toch leren we het u, maar we leren u ook hoe u een rechterbocht achteruit kunt inruilen voor een linkerbocht! Deze is in het verkeer gemakkelijker en dus veiliger.

Handig als u verkeerd bent gereden en simpel omdraaien niet lukt. Handige tips voor rijden in het verkeer.

Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte een verkeersschool voor! Hoe om te gaan met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aquaplaning, spoorvorming, meerdere rijstroken en met de juiste snelheden. U moet uw snelheid altijd aanpassen aan de omstandigheden en hoe past u zich daar op aan?

Tijdens de training leren we het u!

Rijbewijsgigant.nl rijscholen staan garant voor uw kwaliteit.hobby_

Deze caravantraining kan worden gegeven in uw eigen combinatie of met de combinatie van de Rijbewijsgigant.nl rijscholen.
Heeft U een voorkeur voor een speciaal onderdeel waar u aandacht aan wilt besteden? laat het ons weten.

LET OP : Gebruik van eigen combinatie geschiedt geheel op eigen risico. Onze rijschoolschool is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die tijdens de training zou kunnen ontstaan.

Comment Section

0 reacties op “Caravan Training

Plaats een reactie


*