Page content

wat is een goede rijschool?

wat is een goede rijschool?

Eindelijk is het dan zover, je bent achttien geworden en je mag je rijbewijs halen. Maar wat is een goede rijschool?

Wat mag je verwachten?  Waar let je op bij het uitzoeken? Wij hebben voor jou de tips op een rijtje gezet. in het artikel wat is een goede rijschool?

1. Kies een goede rijschool.

Het eerste waar jij voor moet zorgen is een goede rijschool. Daarna moet je een goede maar zeker ook relaxte rijcoach krijgen hij of zij heeft namelijk best wel grote invloed op jouw rijopleiding. Uiteraard wil jij de altijd de rijcoach die bij jou past. Neem hier ruim de tijd voor.  kom er achter wie welke prijs-/kwaliteitverhouding heeft, vergelijk verschillende autorijscholen met elkaar. Houd daarbij rekening met de duur van de lessen: 45, 50 of 60 minuten. En let vooral op de kwaliteit.

2. Bedenk van te voren hoeveel lessen jij nodig zal hebben.

 

Zeker wil jij van te voren weten waar je aan toe bent, om vooraf goed in te kunnen schatten hoeveel lessen je nodig denkt te hebben, kun je aan je rijcoach na de eerste proefles vragen een schatting te maken van het aantal benodigde rijlessen. Op basis hiervan kun je bekijken of je een pakket wil rijden of losse rijlessen. bedenk continu wat is een goede rijschool?

3. Check van te voren wat het slagingspercentage is.

Vergelijk een aantal slagingspercentages van verschillende rijscholen. Je zult zien dat de verschillen groot zijn. Hier krijg jij zeker een indicatie van de kwaliteit van de rijschool. Doe dit dus  voordat je een rijschool kiest.

Maar ga hier niet helemaal blind op af, maar vraag ook naar ervaringen van bijvoorbeeld andere (oud) leerlingen. Kijk bijvoorbeeld ook naar het aantal gemiddelde lessen.

4. Doe altijd eerst een proefles.

 

Nu lijkt het of je een rijschool hebt gevonden die je geschikt is, Prima maar pak dan voordat je een heel pakket aanschaft eerst een proefles. In de proefles kun je ervaren hoe het is om les te krijgen en je kunt kennis maken met je rijschool. Onze rijcoach zal je adviseren welke lesaanpak en les-vorm het meest geschikt is voor jou.

5. Bereid je goed voor.

 

Nu ga je achter het stuur kruipen, op weg naar je rijbewijs. Uiteraard ben je zenuwachtig maar neem je zelfvertrouwen mee de auto in en hou dit vast tot je gaat afrijden.

Bespaar niet op 1 of twee lessen, voel je zeker over je eigen rijvaardigheid. Als jij vindt dat je er nog net niet klaar voor bent, neem dan nog een paar lessen.

6. Besluitvaardigheid is cruciaal.

 

Stel je voelt  je je tijdens het auto examen net niet zeker, probeer dit wel uit te stralen.  Neem het initiatief weer in de auto en laat dit ook aan je examinator merken blijf aktief deelnemen aan het verkeer.

De examinator verwacht geen wonderen en al zeker geen jaren lange rijervaring. Deze wil gewoon een comfortabele veilige rit mee maken.

7. Fit op je rijles en je examen.

 

Jij bent de ideale bestuurder dus, zorg dat je scherp bent op de weg en dat kan alleen maar als je fit en uitgerust bent.

8. Zorg dat je bij een officiële rijschool zit.

Regels voor rijscholen

De rijscholen die zijn ingeschreven bij het CBR dienen te werken volgens de regels in de inschrijvingsovereenkomst en het vademecum voor rijschoolhouders.

Kan ik ergens te weten komen of mijn rij-instructeur bevoegd is om rijles te geven?

Ja, vraag je rij-instructeur naar zijn WRM-certificaat. Ook het IBKI kan je informeren over de afgiftedatum en/of geldigheid van WRM-certificaten. Kijk hiervoor naar www.ibki.nl.

 

Samenvatting.

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. maar wat is een goede rijschool?  Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je ‘even’ het rijbewijs haalt. Wees dus kritisch bij het kiezen van een rijschool. De ene rijschool geeft veel meer waar voor je geld dan de andere.

Hieronder staan enkele vragen die je aan rijscholen kunt stellen voordat je je keuze maakt.

  • Welke afspraken zijn er bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesvoertuig?
  • Zijn er bijvoorbeeld plaatsvervangers of vervangende lesvoertuigen?
  • Krijg je dan je lesgeld terug?
  • Bestaat de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt?
  • Zijn de lessen logisch –van makkelijk naar moeilijk– opgebouwd?
  • Wordt het lesvoertuig tijdens uitleg stil gezet?
  • Heb je les van een vaste instructeur?
  • Heb je een vast lesvoertuig?
  • Is de instructeur bereid om mee te rijden tijdens het examen?

Gebruikt de rijschool een instructiekaart?

Op een instructiekaart houdt de instructeur de voortgang van de opleiding bij.

Zo zie je precies hoever je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is. Bij de Rijbewijsgigant krijg je hem digitaal in de auto, per mail en op je eigen intranet.

Meer kans van slagen met een tussentijdse toets

Het afleggen van een tussentijdse toets bij het CBR verhoogt de kans dat je slaagt voor het rijexamen.

schriftelijk je rijbewijs halen

Autorijbewijs Zaanstad halen jij kan het ook.

 

autorijschool Zaandam, autorijschool wormerveer, autorijschool koog aan de zaan, autorijschool zaandijk, autorijschool koog aan de zaan, autorijschool wormer, autorijschool heerhugowaard,

wat is een goede rijschool?

Comment Section

0 reacties op “wat is een goede rijschool?

Plaats een reactie


*