Page content

Blok 1 Doel 2 Controle binnen de auto

Blok 1 Doel 2 Controle binnen de auto

Blok 1 Doel 2 Controle binnen de auto

 

 

verlichting scrip 1 nieuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat je al moet weten voordat je instapt.

Je gaat zo meteen rijden met de auto, dan zou het handig kunnen zijn als je van te voren al hebt gecheckt of en aantal zaken in orde zijn. Voor deze zaken hebben ze bij de autofabriek al een aantal controle lampjes aangebracht, puur voor jouw gemak.

Maar nu technisch:

handrem controle lampjeAls jij de auto op contact zet gaan er een aantal controlelampjes branden welke, na korte tijd ook weer doven, doen ze dat niet? kan dat wijzen op een defect. Andere lampjes blijven branden tot dat jij er zelf wat aan doet ( denk aan je handrem).

 

 

Omgeving.

Je omgeving kan serieus last hebben van het feit dat er iets bij jou niet werkt, denk maar aan een toeter die het niet doet of een storing in je ABS.

controlelampjes auto

Neem maar plaats achter het stuur en zet de auto op contact, nu zullen alle lampje gaan branden. Je kunt nu snel scannen of alle lampjes het doen. Eigenlijk moet je alle lampjes kunnen benoemen, op deze manier weet je wat er aan de hand kan zijn als er een gaat branden.

Ruitenwisser testen script 2Nu moet je daarna ook nog controleren of je ruitenwissers het doen, dit kan heel simpel door even te sproeien en daarna te wissen. Doe dit alleen met natte ramen.

Ik heb heb een toe toe toeter..

toeterenMaar doet je toeter het ook, het lijkt ons handig dat je dit test voordat je de toeter echt nodig hebt.

Warm of heerlijk koel ? zeg jij t maar.

A couple of skiers laughing in a car.

Zorg dat je verwarming of je verkoeling het doet, het is voor jezelf maar zeker voor je passagiers een verademing dat de temperatuur op orde is. Behalve het gevoel is het andere puntje dat er qua zicht het e.e.a. te verbeteren is als alles werkt. Denk met je voorraam maar eens aan condens ( je ziet echt niks meer). Uiteraard telt dit allemaal ook voor het achterraam.

Gaan rijden zonder een ventilator op het raam is een absolute no go.

En dan ineens die noodstop.

remmenNa alle lampjes is het rempedaal belangrijk om te testen, en dan ook nog voordat je m echt nodig hebt.

hoe doe je die controle dan?  Eigenlijk is het eenvoudig gewoon voordat je gaat rijden intrappen en testen of je tegendruk voelt. Als je dan toch lekker bezig bent controleer meteen je remlichten het doen.

Andere controles kun je pas doen als je bent gaan rijden, je kilometer teller, trillingen, zwaar stuur ( zou een lekke band kunnen zijn) , etc.

Resume:

 • Check alle lampjes/ op contact zetten.
 • Ruitenwissers/ niet op droge ramen.
 • Toeter/ Buiten de woonwijk.
 • Rempedaal / Druk geven door in te trappen.

Succes en op naar doel 3: In en uitstappen.

  Comment Section

  0 reacties op “Blok 1 Doel 2 Controle binnen de auto

  Plaats een reactie


  *