Page content

Blok 1 Doel 4 Zithouding

Blok 1 Doel 4 Zithouding

Blok 1 Doel 4 Zithouding:

lekker de ruimte tot je stuur.Stel je voor je zit heerlijk onderuit gezakt, lekker relaxed verwarming op standje “Spanje” geweldige muziek dr bij..  Heerlijk maar ” NIET ” achter het stuur.  Maar te dicht op je stuur is ook niet goed. zorg voor een ontspannen houding achter het stuur, voldoende ruimte tussen jou en het stuur in, genoeg beenruimte. Kortom werk aan een comfortabele zithouding. Met de juiste houding kun je ook heel veel makkelijker de complexe stuurhandelingen uitvoeren.

 

 

Maar nu technisch:

Alle veiligheids-voorzieningen in de auto zoals: De hoofdsteunen, gordels, nekwervel bescherming en de airbag zijn allemaal zo ontworpen dat jouw bescherming top geregeld is. Let op dit is alleen zo als jij de juiste zithouding hebt.

 Omgeving.

Het zou zo maar kunnen dat iemand deze tips niet gelezen heeft en dus ligt achter zijn stuur. Verwacht dan dat deze bestuurders minder zullen waarnemen dan jij, ze kunnen niet of later reageren.

Instellen:

Zet je zitting op de juiste hoogte en de juiste afstand tot je stuur. Je kunt nu de koppeling intrappen met iets gebogen been.

Rugleuning / hoofdsteun, Gordel:

Je rugleuning is goed afgesteld indien, je met gestrekte armen en je rug stevig in de stoel, de bovenkant van je stuur kunt vasthouden. De hoofdsteun moet eigenlijk op de zelfde hoogte staan als de bovenkant van je hoofd. Je gordel moet lekker zitten niet te strak maar ” zeker niet te los”  een perfect zittende gordel zit goed om je middel en net boven je schouder, niet in je nek.

PS: LET OP..

Jij bent mede verantwoordelijk voor de passagiers, geen gordel om jij ook een bon.

zithouding

 

Resume:

 • Ontspannen/ Zoek een ontspannen zithouding.
 • Rugleuning, hoofdsteun, gordel/ gestrekte armen, gelijk aan je hoofd, niet te los.
 • Rechtop/ zorg dat je alles kunt zien via de ramen en de spiegels.

Succes en op naar doel 5: stuurhouding.

 

  Comment Section

  0 reacties op “Blok 1 Doel 4 Zithouding

  Plaats een reactie


  *