Page content

Blok 1 Doel 5 Spiegels afstellen

Blok 1 Doel 5 Spiegels afstellen

Blok 1 Doel 5 Spiegels afstellen:

spiegel wordcloudSpiegels afstellen is niet alleen handig om iets te kunnen zien maar het kan van levensbelang worden tijdens jouw autorit. Je kunt hiermee anticiperen op het gedrag van je mede weggebruikers ze zullen zich van de ene in de andere spiegel bevinden.  Om diepte en snelheid van je mede weggebruiker in te kunnen schatten is het trouwens noodzakelijk dat je vanuit twee posities het zicht hebt ( binnen en buiten spiegels).

 

Maar nu technisch:

binnenspiegel

Binnenspiegel:

Door in de juiste zithouding te gaan zitten kun je de spiegels op de juiste manier afstellen. Als je normaal zit moet je door de hele achterruit kunnen kijken zonder dat je moet verplaatsen. Stel je spiegel zo af dat je de bovenzijde van je raam kunt zien.

 

linker buiten spiegel Buitenspiegels:

Stel ze zo af dat je nog net de buitenkant van je auto kunt zien. Hierdoor maak je de dode hoek kleiner. Zorg ervoor dat de horizon op de juiste plaats in je spiegels zit (een kwart van de bovenzijde spiegel).  LET OP: hoe je de spiegels ook afstelt, er zal altijd een dode hoek blijven. de enige manier om deze op te heffen is door met je hoofd naar de dode hoek te draaien.

rechter buiten spiegel

 

 

Dode hoek:

zicht in je spiegel

Bijna iedereen zal je zeggen dat je over je schouder moet kijken om je dode ( blinde ) hoek te controleren. Dit doen we ABSOLUUT niet. We kijken maximaal met je kin tot je schouder naast de auto. er ontstaat echt gevaar als je over je schouder gaat kijken.

 

 

 

Resume:

 • Binnenspiegel/ hele achterraam.
 • Linker buitenspiegel / klein stukje auto let op horizon.
 • Rechter buitenspiegel/klein stukje auto let op horizon.
 • Dode ( blinde hoek )  / Tot je schouder.

Succes en op naar doel 7: starten & uitzetten..

 

 

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Blok 1 Doel 5 Spiegels afstellen

  Plaats een reactie


  *