Page content

Blok 1 Doel 5 stuurhouding

Blok 1 Doel 5 stuurhouding

Blok 1 Doel 5 stuurhouding:

stuurhouding wordcloudOntspannen en relaxed sturen is je middel om de auto veilig te controleren.

Alleen op deze manier kun je snel reageren en ontwijken of, een bocht wat strakker nemen. de juiste plaats van je handen is hierbij essentieel. Je handen aan de zelfde kant van het stuur is bijzonder onhandig maar, erger nog, het is gevaarlijk.

 

Maar nu technisch:

kwart voor drie stuurhoudingDe moderne auto`s beschikken over een airbag die bij een aanrijding met ongeveer 350 km per uur uit je stuur komt. Wil jij weten hoe je handen eruit zien als je deze aan de binnenkant van je stuur had gehouden? Doe slim, stuur met je handen aan de buitenkant van je stuur. In de kwart voor drie stand.

 

Beide handen.

 

Sturen doe je met je beide handen, alleen om te schakelen haal je 1 hand van het stuur. Zodra je klaar bent zitten beide handen weer aan het stuur.

Je handen blijven in de kwart voor drie stand zolang je rechtdoor gaat.  Je armen zijn tijdens het autorijden in een licht gebogen stand, dit voorkomt dat uiteindelijk vermoeidheid of kramp gaat ontstaan tijdens het rijden. Nogmaals , je handen bevinden zich tijdens het sturen altijd aan de buitenzijde van het stuur, waarbij je duimen rusten op het stuurwiel.

Resume:

 • Beide handen/ Kwart voor drie.
 • Armen / licht gebogen armen.
 • Handen / Aan de buitenkant van je stuur.
 • Duimen / op je stuurwiel

Succes en op naar doel 6: Spiegels afstellen.

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Blok 1 Doel 5 stuurhouding

  Plaats een reactie


  *