Page content

Schriftelijke cursus Rijbewijs B

Schriftelijke cursus Rijbewijs B

Schriftelijke cursus Rijbewijs B

De Rijbewijsgigant.nl Schriftelijke cursus Rijbewijs B (SCR) is een onze eigen nieuwe lesmethode met een zeer hoog slagingspercentage. Als je kiest voor deze moderne rijopleiding, ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer !

De voordelen op een rij:
•    Veel hoger slagingspercentage
•    Snel door stap-voor-stap-aanpak
•    Circuittraining als onderdeel van de opleiding
•    Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
•    Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
Hoe werkt het?
De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijbewijsgigant.nl Schriftelijke cursus Rijbewijs B leer je door te lezen al wat je de les gaat doen. Je gaat steeds een stapje verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap zet je meestal thuis, waar je zelf je rijles voorbereidt.
Je laatste stap is dat je, onder alle omstandigheden, zelfstandig en veilig je route kunt plannen en rijden.

In vier modules
De opleiding is verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste en tweede module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rijinstructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af.

In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en wen je dus alvast aan een examensituatie. De examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Scripts
schriftelijke cursus rijbewijs B artikelAutorijden leer je bij de Rijbewijsgigant Schriftelijke cursus Rijbewijs B in verschillende handelingen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts, 46 in totaal. Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de SRC gebruik je voor het aanleren van deze scripts een lesboek. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl. Een script is net een checklist: je doorloopt netjes alle stappen. Je instructeur, de examinator en jijzelf spreken allemaal dezelfde taal. En dat voorkomt veel verwarring.

Leerlingkaart
In de Rijbewijsgigant.nl Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is inbegrepen bij het cursusboek dat je moet kopen.

Voorbereiden op het examen
Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de SRC drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Dat is een optimale voorbereiding voor de volgende toets of het examen.

Als je bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je de derde toets doen. In deze toets, de zogenaamde tussentijdse toets, kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen.

Het is de bedoeling dat je je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Als je goed voorbereid aan de les begint, hoeft je instructeur minder theorie aan je uit te leggen. Waardoor jij minder stilstaat! Rijden dus!