arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarom een 1dags theoriecursus niet voor iedereen geschikt is.

Waarom een 1dagstheoriecursus niet voor iedereen geschikt is.

Auto theorie slagen of zakken? aan jou de keus !

 

Het komt steeds vaker voor dat rijscholen adverteren met 1-dags theoriecursussen. vaak is het zo dat: je dan gelokt wordt met weinig tijd-investering om de autotheorie te leren. Normaal zou je weken of maanden kwijt zijn om de theorie te beheersen, en nu kan dat dan binnen één dag, Je volledige theorie en een examen examen.

Z’n dagtheoriecursus lijkt erg mooi, maar helaas in het echt is de ervaring anders. je kunt het  leren van je autotheorie vergelijken met het leren van een toets op school. Weinig studenten die binnen één dag alles kunnen onthouden.

Een theoriecursus van 1 dag is zeker geen goed idee als je stress wilt vermijden tijdens het examen.

 

Hoe werkt een theoriecursus?

De aanbieders van de 1-dagscursus vertellen graag dat ” één dag genoeg is en je daarna klaar bent voor je examen”. Je gaat dan ’s morgens eerst een paar uurtjes de theorie uitgelegd te krijgen en dan vervolgens ’s middags al naar het CBR voor je theorie-examen te maken. Dit leidt vaak tot veel stress.

 

Stress.

Wij raden meestal aan zo ontspannen mogelijk het theorie examen auto in te gaan. Maar een theoriecursus lijkt daarbij niet aan bij te dragen. Immers: alle stof moet binnen één ochtend paraat zijn en in de praktijk blijkt dit toch lastig te onthouden. Ten tweede is het zo dat veel aanbieders je ‘ezelsbruggetjes’ en ‘trucjes’ leren om door het examen heen te komen. Je bent dus veel bezig met het leren van ezelsbruggetjes, maar weinig intensief bezig de echte stof te behandelen. Een ander nadeel is dat je de stof niet voor langere tijd beheerst wat resulteert in een langere ( meer uren en kosten ) lestijd in de auto omdat de instructeur je nu ook de verkeersregels opnieuw moet uitleggen.

Moeilijker.

Bovendien is het theorie-examen vaak net iest lastiger dan je denkt. Uit de slagingspercentages van het CBR zien we duidelijk dat veel jongeren zich verslikken in  de moeilijkheidsgraad van het autotheorie examen. In 2017 haalde nog niet eens de helft het autotheorie examen in één keer.

Het is dus erg belangrijk het autotheorie-examen goed te bestuderen. Gevaarlijker nog is dat je allerlei trucjes worden aangeleerd, terwijl dit al maanden niet meer blijkt te werken. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft onlangs alle vragen in het examen laten onderzoeken, nadat bleek dat de vragen te voorspelbaar waren heeft het CBR die vragen juist geschrapt en nieuwe vragen toegevoegd. Daardoor is het leren van ezelsbruggetjes een stuk minder effectief..

 

Oplossing

Wij raden aan goed te leren voor het theorie rijbewijs B. Dat kan bijvoorbeeld door onze online autotheorie.  Dit doen we zeker niet meer uit een boekje, maar gewoon relaxt online met uitleg filmpjes vragen en oefenexamens daar waar en wanneer jij er tijd voor hebt.  Geen haast geen stress en het is mogelijk eerst een paar theorie examens te doen alvorens men echt het examen aflegt.

Mocht je nog iets extra willen dan kun je daarbij nog onze klassikale opleiding volgen waarmee we jou aan hand stap voor stap door de autotheorie leerstof heen helpen.

 

Wat je ook kiest wij zijn er voor jou online of aangevuld met klassikaal.

 

Rijbewijsgigant.nl

 

 

Hoofdkantoor Rijbewijsgigant Zaandam

Oostzijde 393
Zaandam 1508ER
Nederland
Telefoon: 075-6707315
E-mail: info@rijbewijsgigant.nl
URL:
BTW nummer: NL188725556B02

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
ZondagGesloten

 

Auto Theorie klassikale opleiding met garantie!

Een ruime praktijkcursus klassikaal en een online opleiding incl. oefenmateriaal, video’s, uitleg, proefexamens, bordenkennis en veel meer. Wij bieden zelf de praktijk video’s gratis aan als extra binnen dit pakket. . Meer dan 25 video’s uit de praktijk welke je helpen slagen voor het praktijkexamen. Alle video’s zijn voorzien van een heldere uitleg en bevatten onderdelen waar je in de praktijk mee te maken kunt krijgen. Deze video’s kun je dus later gratis gebruiken voor je praktijk examen. Bereid je voor door goed te leren en slaag! Het theorie-examen test dus of jij de stof hebt geleerd en onder de knie hebt om te kunnen auto rijden. Van de kandidaten die opgaan voor het theorie-examen, slaagt minder dan de helft voor het theorie-examen (41,53% van de kandidaten slaagt). Zorg dat jij wel in één keer slaagt en leer hier nu snel en gemakkelijk voor je theorie-examen met ons pakket!

Waarom kiezen voor een theoriepakket van Rijbewijsgigant.nl?

•De gemaakte examens zijn na te kijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag.

•De oefenexamens bestaan – net als het echte theorie-examen – uit vijfentwintig vragen gevaarherkenning.

•Je kunt dus precies zien wat je fout hebt gedaan, en waarom dat fout is.

•Een betere manier om voor je theorie-examen te oefenen is er niet!

•De module praktijkbegeleiding ondersteunt dat: je krijgt stap voor stap de belangrijke aspecten van het autorijden nogmaals uitgelegd aan de hand van 3D animatie.

•Bovendien krijg je alle bijzondere verrichtingen zoals je die op je tussentijdse toets of tijdens je rijexamen moet uitvoeren, stap voor stap te zien, compleet met uitleg.

•De theorie bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Zo wordt visueel weergegeven wat de wetsteksten inhouden. Je ziet duidelijk wat er in het verkeer speelt en waar je op moet letten. Bovendien kun je de teksten die je bij het filmpje hoort, nog een keer op je gemak doorlezen. We presenteren de vragen in de proefexamens net zo als in de nieuwste CBR-examens

 

Auto theorielessen kun je overal volgen maar, niet zo uitgebreid als bij ons!

Auto theorielessen kun je overal volgen maar, niet zo uitgebreid als bij ons!

Over de schrijver
Rijcoach / directeur Rijbewijsgigant.nl
Reactie plaatsen

Rijbewijsgigant cookies