arrow_drop_up arrow_drop_down

Zeven redenen waarom iedereen moet starten met rijlessen.

 

Zeven redenen waarom iedereen moet starten met rijlessen.

 

Merel Pechtold schrijft een column in 7Days over rijlessen. In haar blog beschrijft ze zeven redenen waarom iedereen moet starten met rijlessen. Ze stond niet bepaald te juichen bij de eerste rijles, toch raad ze leeftijdsgenoten aan om meteen te beginnen aan een rijopleiding.

Merel stond niet bepaald te juichen toen ze aan haar rijlessen begon. Ze had moeite met sturen, de afslaande motor, zakken voor het theorie-examen en nogmaals zakken voor het theorie-examen. Maar wat bleek: rijles is LEUK! Daarom geeft ze zeven redenen waarom iedereen er óók direct aan moet beginnen (als je dat al mag) in 7Days.

1. Het is een mijlpaal naar volwassenheid

Je eerste rijles, dat is een mijlpaal. Een gebeurtenis die je moeder doet denken: ‘god, wat gaat dat snel, wat worden ze oud’. Een gebeurtenis die samenhangt met andere ouder-worden-activiteiten, zoals open dagen bezoeken en een bijbaantje nemen. Een kleine stap naar nog iets volwassener zijn, dát is rijles.

2. Rijles klinkt gewoon best cool

Laten we eerlijk zijn: zelf rijden, dat getuigt van een zekere vrijheid/onafhankelijkheid/behaalde leeftijd (zie punt 1) en is dus automatisch iets wat je in een gesprek best eens mag laten vallen. Een voordeel waarvan ik inmiddels vaak heb geprofiteerd: heel casual kunnen zeggen dat je rijles hebt. (‘Goh, wat grappig dat we over deze weg fietsen, hier oefende ik toevallig gisteren nog met schakelen.’)

3. Het draagt behoorlijk bij aan je topografisch inzicht

Door in een uurtje van Den Bosch naar Rosmalen en weer terug te rijden, ontdek ik: ‘Ah, dus zo kom ik daar! Dat ligt best dichtbij!’ Door de rol van bestuurder in plaats van bijrijder in te nemen, let je eindelijk eens op waar je nou eigenlijk heen gaat en hoe je daar moet komen.

4. Je kunt tactisch plannen – deel 1

Plan je rijles in een tussenuur, dan besteed je deze nuttig en productief!

5. Je kunt tactisch plannen – deel 2

Spreek je rijles zo af, dat je bijvoorbeeld van huis naar school kunt rijden of andersom. Scheelt weer een keer fietsen.

6. Het is simpelweg leuk om te doen

Rijden in een auto is zo anders dan fietsen, maar ook anders dan karten of spelletjes doen op je computer. Eindelijk kun je ervaren hoe het is om over de weg te glijden, snelheid te maken, zelf controle te hebben en een belangrijk deel uit te maken van het verkeer. En dat voelt goed.

7. Je haalt er – als het goed is – je rijbewijs mee

Voordelen: ontelbaar veel. En dan bedoel ik niet alleen ‘minder hoeven fietsen’ en ‘op vakantie kunnen met de auto’. Denk ook eens aan al die keren dat je even langs de McDrive kunt! Beste zestien-en-een-half-ers, uitstellers, angsthazen; grijp je kans. Zet die stap, ervaar die mijlpaal in je leven en profiteer! Wie weet zie ik jou dan binnenkort bij de McDrive.

bron: verkeerspro

Over de schrijver
Rijcoach / directeur Rijbewijsgigant.nl
Reactie plaatsen

Rijbewijsgigant cookies